SHIATSU RYOHO

Shiatsu betekent letterlijk vertaald vingerdruktherapie. De therapie is gebaseerd op de Chinese geneeskunst en de westerse kennis van anatomie en fysiologie. Shiatsu Ryoho bestaat uit het met duimen en vingers druk geven op reflexpunten.

Vanuit de Oosterse filosofie werken Shiatsu therapeuten op energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Doel van de massage is hierbij het opheffen van blokkeringen in de stroming van energie door het menselijk lichaam en het beter verdelen van deze energie (Ki, ook wel Chi; levensenergie).

Elk menselijk lichaam heeft altijd een bepaald evenwicht, maar is zelden of nooit 100% in balans. Bij Shiatsu wordt met een minimale prikkel het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. In wezen wordt het bestaande, valse evenwicht verstoord. Hierdoor gaat het lichaam opnieuw op zoek naar een evenwicht, wat een verbetering van de lichamelijke balans oplevert.

Shiatsu ontspant, bevordert de bloedcirculatie, bestrijdt symptomen van stress en ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Shiatsu Zen-style

Zen-Shiatsu is een oosterse therapie die onder andere werkt met het systeem van energiebanen, de meridianen.

Effecten van een behandeling en/of oefeningen:

  • Meer balans en harmonie tussen lichaam, geest en ademhaling
  • Verbeterde werking van organen die met de meridianen samenhangen
  • Levenskracht wordt gestimuleerd, het maakt je lichaam sterker
  • Lenigheid neemt toe en gezondheid en vitaliteit verbeteren merkbaar

Een behandeling vindt gekleed plaats op een futon (matras) op de grond.