STOELSHIATSU

Stoelshiatsu is gebaseerd op Shiatsu Ryoho. De behandeling concentreert zich hierbij echter op nek, schouders, rug en armen, terwijl bij Shiatsu Ryoho het gehele lichaam behandeld wordt. In mijn praktijk en ook bij de bedrijfsmassage combineer ik de Shiatsu vrijwel altijd met manuele Triggerpoint Therapie om de effectiviteit van een behandeling te maximaliseren.

Voor een behandeling met Stoelshiatsu neemt de cliënt plaats op een speciaal ontworpen stoel die er voor zorgt dat de cliënt de nek, schouders en rug automatisch al wat meer ontspant. Het is een laagdrempelige en prettige methode om het stressniveau te verlagen en pijnlijke, stijve spieren te helpen ontspannen, om zo de gevolgen van stress te reduceren en eenverergering van bestaande klachten te voorkomen. Bovendien verhoogt het de concentratie, werkt het ontspannend en tegelijk verkwikkend en het stimuleert de bloedsomloop.

De stoelmassage is specifiek ontwikkeld voor mensen die of repeterende werkzaamheden verrichten of langdurig in dezelfde (werk-)houding zitten en daardoor last krijgen van nek, schouders, armen en rug. Veel werkgevers bieden daarom hun werknemers behandelingen op de werkplek aan in het kader van de ziektepreventie.Het ziekteverzuim kan d.m.v. stoelmassages op de werkvloer aanzienlijk verminderen. De bedrijfsmassage duurt over het algemeen 15 tot 20 minuten per werknemer.